
Składniki
- 1 cukinia
- 100 g sera Feta
- ½ cebuli
- 400 g pieczarek
- tymianek
- masło
Wykonanie
- Kroimy cebulę. Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki, a później ścieramy je na tarce.
- Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim posiekaną drobno cebulkę. Kiedy się zarumieni, dodajemy pieczarki i dusimy pod przykrywka, co jakiś czas ją odsłaniając, by wyparowała woda.
- Cukinię kroimy wzdłuż i wydłubujemy z niej środek, tak by powstało tzw. czółenko.
- Środek wypełniamy pieczarkami z cebulą i doprawiamy odrobiną tymianku. Całość pokrywamy serem Feta.
- Następnie pieczemy na blasze posmarowanej masłem w 180 stopniach przez 20 minut.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi