
Składniki
- 250 g masła Truly Irish
- 300 g gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 1 szklanka drobnego cukru
- 5 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sos czekoladowy
- 100 g czekolady
- 6 łyżek mleka
- 2 łyżeczki masła Truly Irish
Wykonanie
-
Czekoladę i masło rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło. Odstawiamy do ostygnięcia.
-
Jajka dokładnie miksujemy. Dodajemy cukier i ciągle miksujemy.
-
Do jajek wlewamy powoli czekoladą i mieszamy łyżką.
-
Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
-
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Ciasto powinno być na pół miękkie.
-
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
-
Dodajemy masło i również rozpuszczamy.
-
Na koniec dodajemy mleko i czekamy, aż składniki się połączą.
- Podajemy z sosem czekoladowym.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi
#brownie
#ciasto
#czekoladowe
#masło